محل تبلیغات شما


مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل :

مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل در روند بهبودی بیمار بسیار موثر است. در صورتی که یکی از نزدیکان شما ، به تازگی دچار سکته مغزی شده است ، می توانید با خواندن این راهنمایی اطلاعاتی خوبی را کسب نمایید. 

بیماری که دچار سکته مغزی شده است ، معمولا به صورت موقت قدرت تکلم ، حرکت و دفع خود را از دست می دهد. شما باید به عنوان همراه بیمار ، صبور و آگاه به عوارض این بیماری باشید. 

سکته مغزی چیست ؟ 

سکته توقف جریان خون در بخشی از مغز است. مغز عضوی بسیار حساس و آسیب‌پذیر بوده و مرکز کنترل بدن (مرکز صدور دستورات و فرامین) مرکز تفکر و اندیشه و مرکز تنظیم فیزیکی است. متخصصان معتقدند که اگر از بیماری که دچار سکته مغزی شده است مراقبت های لازم صورت پذیرد، فرد می تواند تا سالیان سال به زندگی عادی خود ادامه دهد.

چالش های پیش روی مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل

پزشکان متخصص معتقدند که اقدامات صحیح برای 

مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل تاثیرگذارتر از درمان و عمل های جراحی است. اگر یکی از نزدیکانتان دوران نقاهت پس از سکته مغزی را می گذراند ، حتما می دانید که مراقبت ونحوه برخورد با بیماران سکته مغزی از همان روزهای اول اهمیت بسزایی در وضعیت روحی و جسمی ایشان دارد.

چالش های متفاوتی در مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل وجود دارند. موضوعاتی که باید به عنوان همراه به آن توجه کنید :

  • بیمار سکته مغزی را در منزل نگه داریم یا به مراکز نگهداری بیماران سکته مغزی بسپاریم؟
  • نحوه برخورد با بیماران سکته مغزی در منزل
  • اهمیت ورزشهای بعد از سکته مغزی و ماساژ بیماران سکته مغزی
  • درمان تکلم در سکته مغزی و انواع میوه مفید برای سکته مغزی

اهمیت مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل

فردی که دچار سکته مغزی شده ، به صورت موقت و یا دائم دچار ناتوانی هایی در حرکت و تکلم خواهد شد. طبق بررسی پزشکان ، در صورت تغییر سبک زندگی و داشتن روحیه مناسب ، انجام ورزش های منظم و یک همراه خوب ، 80% این افراد به طور کامل بهبود می یابند. بیشتر افراد در این دوران ، افسردگی را تجربه خواهند کرد. به همین دلیل در این شرایط بهتر است که 

مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل انجام پذیرد.

اهمیت ورزشهای بعد از سکته مغزی و ماساژ بیماران سکته مغزی

فیزیوتراپی و انجام ورزشهای بعد از سکته مغزی می تواند به درمان ضعف عضلانی و بی حسی این افراد کمک کند. فیزیوتراپی و ماساژ باید به صورت مستمر و دائم اتفاق بیفتد. اما جا به جایی این بیماران و رفتن به مراکز فیزیوتراپی گاهی مشکل است. شما می توانید وظیفه مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل را بر عهده پرستار متخصص قرار دهید. انجام حرکت های فیزیوتراپی توسط این پرستارها انجام می شود.

مراکز نگهداری بیماران سکته مغزی

همان طور که پیشتر گفتیم ، بسیاری از بیماران سکته مغزی دوست دارند در منزل خود ، دوران نقاهت را سپری کنند. علاوه بر این توجه 24 ساعته به نیازهای آن ها بسیار اهمیت دارد. در مراکز نگهداری بیماران سکته مغزی گاهی بر اثر سهل انگاری و بی توجهی پرستار ، روند بهبودی این بیماران کاهش می یابد. استخدام یک پرستار خصوصی در منزل می تواند در امر نگهداری و یادآوری داروها و حتی انجام حرکات اصلاحی ، بسیار موثر است.

 

وظایف پرستار برای مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل

  • در درجه اول باید یک همراه و دوست خوب برای بیمار باشد
  • کنتزل تغذیه سالم و تزریفات و دادن دارو بر اساس دستور پزشک
  • کمک به بیمار سکته مغزی برای انجام تمرینات فیزیوتراپی
  • کمک به بیمار برای دفع ادرار و یا مدفوع ( گذاشتن سوند و لگن )

در مورد بیمار سکته مغزی بیشتر بدانیم

سکته مغزی ، توقف جریان خون در قسمتی از مغز بر اثر گرفتگی عروق است. مغز عضو حساس و آسیب پذیر بدن است که کار کنترل اعضای بدن و مرکز تفکر و اندیشه ، مرکز صدور دستورات و فرامین و مرکز تنظیم فیزیکی بدن است. هیچکدام از اعضای بدن بعد از قطع جریان خون نمی توانند به مدت طولانی به حیات خود ادامه دهند. چرا که خون، اکسیژن و سایر مواد غذایی را به اعضای مختلف بدن می رساند و زمانی که مغز دچار اختلال گردد، تاثیر آن بر نحوه ی رفتار و عمل انسان ظاهر می گردد.

انواع سکته مغزی

1.سکته ایسکمیک است که به علت کم خونی و رسوب ذرات چربی در عروق مغز است که یا سبب انسداد کامل می شود یا به صورت ه سرگردان در آمده و باعث انسداد رگ های کوچکتر مغز می شود.حدود 83 درصد سکته، ایسکمیک است.

2.هموراژیک در اثر خونریزی می باشد که این خونریزی ممکن است در هر قسمت از بدن رخ دهد، اما خونریزی در مغز و نواحی اطراف آن مسئله مرگ و زندگی را در پی دارد.

 

هشدار!

سکته مغزی بر خلاف سکته قلبی علائم هشدار دهنده ایی دارد در واقع اول در می زند بعد وارد می شود پس اقدام به درمان بیمار 3 ساعت اول بعد از بروز علائم سکته مغزی ، که همان 3 ساعت طلایی است بسیار مهم است.

علائم سکته مغزی را بشناسیم

1. نقصان حرکتی که به صورت ضعف و کرختی صورت و بازوها یا پاها به ویژه در یک طرف بدن

2. اختلال در تکلم یا در درک کلام

3. سردرد شدید و ناگهانی ، سرگیجه و سقوط ناگهانی

4. لنگ زدن و عدم تعادل

5. مشکل داشتن در بلع

6. بی اختیاری ادرار و مدفوع

7.از دست دادن حافظه کوتاه مدت یا بلند مدت

8.اختلال در بینایی

 

توضیحات تکمیلی در مورد مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل

 

1. پوست بیمار را خشک و تمیز نگه داشته وبرای پیشگیری از زخم بستر،  به صورت منظم هر 2 ساعت یکبار وضعیت بدن بیمار را تغییر دهید. علاوه بر آن ماساژ ملایم پوست سالم (پوستی که قرمز نباشد) و تغذیه خوب و مناسب از عوامل دیگری هستند به حفظ سلامت پوست و بافت بدن کمک می کند.

2. سعی کنید بیمار سکته مغزی چند بار در روز و هر بار حدود 30-15 دقیقه به حالت دمر خوابانده شود و بالشی زیر لگن بیمار بگذارید زیرا اینکار باعث کشش بیش از حد مفصل ران که برای راه رفتن طبیعی ضروری است می شود.

3. بیشتر از 70 در صد از بیماران سکته ایی مشکل درد ناحیه شانه دارند. پس هنگام بلند کردن بیمار شانه ایی را که سست و آویزان است نگیرید و به بیمار یاد دهید که انگشتان دست خود را به هم قلاب کند و همینطور که کتف را کشیده دست های خود را بالای سر ببرد. این کار چند بار در روز انجام شود تا هم درد شانه کم شود هم ورم دست کاهش پیدا کند.

4. بی خوابی در بیماران سکته مغزی شایع است پس با ایجاد محیط آرام و بی سر و صدا به بیمار کمک کنید و در صورت وم طبق دستور پزشک به بیمار آرامش بخش دهید.

5. ایجاد یک رابطه خوب و آرامش دادن به بیمار سکته مغزی به او در جلوگیری از زخم معده که در نتیجه استرس به وجود می آید کمک می کند البته داروی انتی اسید و سایمتیدین طبق دستور پزشک به بیمار داده می شود.

6. در صورت مشاهده بی قراری و حرکات غیر ارادی در بیمار سکته مغزی حتما اطراف تخت یا رختخواب بیمار بالش یا نرده بگذارید.

7. اگر فرد بیمار در چشم زدن مشکل دارد از اشک مصنوعی استفاده کنید.

8. تخلیه ترشحات از مجاری هوایی بیمار توسط فیزیوتراپی تنفسی بسیار اهمیت دارد برای این کار می توانید بیمار سکته مغزی را تشویق به سرفه و تنفس عمیق کنید همچنین با کف دست به صورت ملایم به پشت بیمار ضربه بزنید تا به خروج ترشحات کمک شود.

9. بیماران سکته مغزی دچار بی اختیاری در دفع ادرار و مدفوع هستند.اگر بیمار دارای سندهای ادراری داخلی یا خارجی است باید مرتب برای جلوگیری از احتباس ادراری، دفع مایعات کنترل گردد. زمانیکه رنگ ادرار کدر شد یا خونی بود باید لوله ها تعویض گردد در غیر اینصورت تعویض هر 7 تا 14 روز یکبار کافی است. توجه کنید که شستشوی منطقه لازم است.

برای کنترل دفع مدفوع بیمار را عادت دهید که دفع مدفوع در ساعت های مشخص انجام شود در صورتیکه بیمار دچار یبوست شدید یا اسهال شد با پزشکش م نمایید.

10. بررسی و ارزیابی وضعیت هوشیاری بیمار سکته مغزی بسیار مهم است زیرا تغییر در سطح هوشیاری می تواند سبب خطرات جدی شود.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها